De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

In Zandvoort wappert al sinds 1990 onafgebroken de Blauwe Vlag. De internationaal erkende vlag staat symbool voor een schoon en veilig strand, voorzien van goede faciliteiten en met goed zwemwaterkwaliteit.
 

Waarschuwingsvlaggen op het strand
Op het strand wordt met vlaggen in verschillende kleuren aangegeven of het veilig is om in zee te zwemmen. Deze strandvlaggen staan bij de reddingsposten, voor de EHBO post in de Rotonde en hangen indien nodig in de rood/wit geblokte vlaggenmasten voor de strandpaviljoens.

GEEL: Het is gevaarlijk om te zwemmen, drijvende voorwerpen als een luchtbedje zijn verboden.
ROOD: Het is verboden te zwemmen.

U kunt deze pagina delen via:

facebook

Twitter

WhatsApp