Naaktstrand in Zandvoort aan Zee

Van de negen kilometer is een deel speciaal voor nudisten gereserveerd. Vanaf het zuidelijkste puntje van de Zandvoortse boulevard is het nog een paar honderd meter lopen. Hier waan je je in een compleet andere wereld. Het is er een oase van rust en zeker niet alleen voor nudisten aantrekkelijk. Sterker nog, bij 4 van de 5 paviljoens is het gewenst om kleding te dragen, ook op het terras. Het is een plek waar je puur kunt genieten van de natuur en ook nog heerlijk wat kunt eten en drinken.

Naturelstrand Zandvoort in de top 8 wereldwijd

Naaktstranden zijn vaak erg mooi en voor veel mensen onbekend. Over de hele wereld zijn er plekken waar men naak zont. Binnen de top acht behaalt Zandvoort met zijn naturelstrand een schitterende zesde plek. Tussen hectometerpaal 68.5 en 71 bevindt zich het meest bezochte naaktstrand van Nederland. Naast het mooie strand zijn er ook verschillende strandtenten voor een drankje of een hapje.

Het bekendste naaktstrand ter wereld ligt op zo’n twaalf uur rijden, of twee uur vliegen, van Nederland. Cap D’ Agde (Frankrijk), ook wel bekend als de Hoofdstad van naturisme. Er is hier zelfs een compleet dorp voor nudisten: Village Naturiste.

Koversada in Kroatië is de grootste naaktcamping van Kroatië. In het zonnige Miami ligt het bekendste naaktstrand van Amerika. Bezoekers zijn al jaren fan van dit strand dankzij het heldere water en de fijne sfeer die er hangt. Hierom is het strand ook populair bij geklede strandbezoekers. Een stuk verder op bij Baker Beach in San Francisco 
kan men zonnen met een indrukwekkend uitzicht.

Onderstaand lijstje is samengesteld door Zoover. Het reviewplatform Zoover ontstond in 2005 en was het eerste platform waar vakantieliefhebbers een review konden schrijven over hun vakantie.

U kunt deze pagina delen via:

facebook

Twitter

WhatsApp