Juttersmu-ZEE-um

Iedereen raakt wel eens wat kwijt op het strand. Werkelijk de gekste spullen worden gevonden of spoelen aan. Parfum, aanstekers, een mammoettand, hele en halve poppen, oud oorlogsmateriaal, schoenen, speelgoed, brillen, flessenpost, resten van schepen of vliegtuigen. Bekijk de grootste verzameling dingen in het Juttersmu-ZEE-um.

Jutteren 
Jutten is eigenlijk een vorm van jatten, want alles wat je op het strand vindt is juridisch gezien eigendom van de burgemeester van Zandvoort. Een echte jutter loopt in weer en wind over het strand op zoek naar een bijzondere vondst. Zo heeft in 2008 een jutter van het Mu-ZEE-um een stuk aluminium gevonden dat op het eerste gezicht van een vliegtuig afkomstig was. Op het gejutte onderdeel stond het onderdeelnummer BX8 YA45. Na wat speurwerk op Internet kwam naar voren dat het om een onderdeel van een raket gaat. Hoe gaaf is dat!

Juttersmu-ZEE-um, Strandweg 2 (gebouw Rotonde) is op zonnige dagen geopend vanaf 12.00 uur. De entree is gratis maar een kleine donatie in de giftenpot wordt gewaardeerd.

U kunt deze pagina delen via:

facebook

Twitter

WhatsApp