Schets van mogelijke ontwikkeling Badhuisplein - uit Stedenbouwkundige visie 2019

Corendon gaat hotel ontwikkelen op Badhuisplein

Corendon heeft een koopovereenkomst getekend met Kondor Wessels Vastgoed en Nieuwenhuis Planontwikkeling, samen Venster aan Zee V.O.F., voor aankoop van een kavel op het Badhuisplein. Het is de ambitie van Corendon om op deze locatie een beach hotel te realiseren.

Corendon ambieert de realisatie van een hotel met diverse faciliteiten die jaarrond een trekker zijn voor Zandvoort. In de plint kunnen publieke hotelfuncties worden gecombineerd met commerciële ruimten, die zullen zorgen voor de nodige levendigheid. De ontwikkeling van het hotel resulteert in een grote kwaliteitsslag voor de locatie Badhuisplein en sluit aan bij de ambitie van de gemeente voor de vernieuwing van het plein.

Met de ontwikkeling van het Badhuisplein krijgt de economische en toeristische aantrekkingskracht van Zandvoort een nieuwe impuls. Zowel het dorp als de boulevard zullen profiteren dankzij een doordachte, kwalitatief goede aanvulling op het bestaande aanbod van wonen, werken en winkelen.

“Zandvoort is met jaarlijks vijf miljoen bezoekers en één miljoen overnachtingen de belangrijkste badplaats van de hele Metropoolregio Amsterdam. De goede treinverbinding met Amsterdam, maar ook de rest van de Metropoolregio Amsterdam, maakt Zandvoort tot een gewilde bestemming voor zowel toerisme als de zakelijke markt”, laat een woordvoerder van Corendon weten.

Corendon had zich al verzekerd van de aanschaf van een strandpaviljoen. Mogelijk dat die aanschaf met het nieuw te bouwen hotel verder ontwikkeld zal gaan worden.

 

U kunt deze pagina delen via:

facebook

Twitter

WhatsApp